Onze technologie

AerPRO Plafondreiniger

Ionisatoren (2x)

Door de lucht van negatieve ionen te voorzien wordt de lucht in de ruimte schoner, dit zorgt er tevens voor dat de positief geladen en verontreinigde ionen zwaarder zijn en naar beneden vallen.

Door gebruik te maken van een ionisator is het mogelijk een soortgelijk dynamisch evenwicht tussen negatieve en positieve ionen te creëren zoals in schone buitenlucht. Hierdoor wordt het risico van allergische reacties en het overdragen van bacteriën en virussen (via fijnstof) tot een minimum gereduceerd.

UVC lampen (2x)

UVC licht deactiveert virussen, schimmels en bacteriën. Dit doet het licht door de DNA-verbindingen in de cel te verbreken. Het micro-organisme kan zich daardoor niet meer vermenigvuldigen. UV-C technologie is dus een uitstekende manier om virussen en andere micro-organismes te bestrijden.

UV-C licht is ultraviolette straling met een korte golflengte en is niet gevaarlijk in de afgesloten behuizing van het plafondpaneel . Het is bewezen dat UV-C straling uitermate geschikt is voor microbiologische desinfectie. Hieronder verstaan we het onschadelijk maken van onder andere virussen, bacteriën en schimmels. Om deze reden wordt UVC licht vaak ingezet om water, oppervlakten en lucht te desinfecteren.

De Aerclean panelen zijn verder aan de binnenzijde uitgevoerd met titaandioxide.
Hierdoor wordt de opbrengst van de antibacteriële werking van de lampen vergroot. Dit zorgt ervoor dat de lucht die langs de UV-C lampen gaat beter wordt gereinigd.

Fotokatalyse is een natuurlijk fenomeen, waarbij een substantie, fotokatalysator of halfgeleider genoemd, de snelheid van een chemische reactie verhoogt dankzij de inwerking van het licht (UV-C stralen). De combinatie van een fotokatalysator met UV-C stralen stellen een natuurlijk oxidatieproces in werking.
De combinatie van titaandioxide (de hier gekozen fotokatalysator) met de UVC-stralen van de UV-C lampen in het Aerclean paneel zorgen voor het oxidatieproces. Hierdoor worden micro-organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels onschadelijk gemaakt.
UV-C licht heeft op zichzelf ook een desinfecterende werking, er is aangetoond dat de combinatie met een foto katalysator een hogere opbrengst geeft en om deze reden is dit toegevoegd aan het AERCLEAN paneel.

We Care about your air

AERCLEAN zorgt voor een gezond binnenklimaat!

AL-KO AIRSAFE Luchtreiniger

Omkasting

  • Binnenzijde volkomen glad
  • Dubbelwandige geïsoleerde panelen voor maximale geluidsabsorptie

Geluiddemper

  • Laag geluidsniveau door een geïntegreerde geluiddemper
  • Voldoet aan de aanbevelingen van de VDI-Richtlijn 2081

Ventilator

  • Perfect geselecteerde EC-Ventilator
  • Beste energetische keuze bij minimaal geluid

HEPA filter

  • Hoogwaardige HEPA-Filter voor gegarandeerde “absoluut” filtering
  • Bewezen filtertechnologie uit de medische wereld

Voorfilter

  • Optimale bescherming van het HEPA-Filter
  • Geringe stroom- en onderhoudskosten door het toepassen van een lange stand-tijd zakkenfilter met een grote filteroppervlak (capaciteit)